Block #3

 
Hej hundvänner! Nu ska ni få höra om min soliga helg i Örebro. 
 
Jag började min resa ner på fredagsmorgonen vid halv 9 när jag hämtade min hyrbil jag skulle ha över helgen. En liten söt bil, lagom stor och lagom dyr. Packade in i bilen och ca en dryg timme senare var vi påväg. Det ta ca 3 timmar ner så strax innan klockan slog 13 rullade vi in på parkeringen. Väl där möttes vi av både Michelle & Zingo och Annika med hennes Ella och Obi. Solen sken och det var ett riktigt vårväder. Vår lärare Linn anlände och vi gick in för att skriva prov. Provet gick lite sådär men jag fick sedan veta att jag hade klarat det. Efter det gick vi ut igen och hade lite praktisk övning i de olika delarna i Lydnadsklass 1, vilket var jättekul! Vi pratade Etologi och Michelle höll sitt föredrag om Vargen sen var det slut för dagen och jag åkte hem till farbror.
Lördagen började med en vardagslydnadskurs och vi fick ihop 3 ekipage denna gång. En papillon (Sammie), en briard (Pajas) och en spansk vattenhund (Nacho). Vi hade fått förbereda en varsin övning till kursen så de höll vi och Linn gick även igenom lite teori och praktik. Kursen varade i 2 timmar och sen var det dags för lunch följt av en liten egen lektion för oss kursare. En fick vara "lärara" och de andra kursare. Man skulle gå igenom en försvårande övning. På eftermiddagen pratade vi MH (Mentalbeskrivning Hund) och MT (Mentaltest) och sen höll jag mitt föredrag om ledarhundar innan vi slutade för dagen. Denna dag valde jag att ha med min farbrors schäferhane Roq, så Malte var kvar hemma och vilade. Roq skötte sig perfekt och vi hade jättekul.
Söndagen var kommen och helgen hade gått väldigt fort. Det var inte lika soligt denna dag, men vi började med del 2 på vardagslydnadskursen och gick denna gång igenom aktiveringsövningar samt spårade lite! Lektionen var på 2 timmar och sedan pratade vi sök, inlärning och lite lagar & regler. Klockan var plötsligt 16.00 och det var alltså slut på denna underbara hund-helg. Jag och Michelle tog en promenad och pratade framtidsplaner och sen var det dags för den långa färden hemåt. Vi tog hos hem oskadda men vääldigt trötta ;-)
 
Om ni läser detta kära kursare, så vill jag att ni ska veta att det har varit fantastiskt roligt att gå den här utbildningen med just er och era härliga hundar. Ett tillfälle återstår innan vi blir diplomerade hundinstruktörer (och hunddagisföreståndare). Kämpa in i det sista! :)
 
Här är ett gäng goa bilder ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Nathalie

Låter som en toppenhelg!
Haha, jag bah "ofta det var en hundtass på hyrbilen" men kom på direkt att du såklart täckt över regnumret... Hehe, är en aning trött ;) Längtar tills jag och Hekla kommer hem och får träffa dig och träna:D

Svar: Det var det verkligen! :)Haha ja precis ;) inte för att det är min bil men bara gjorde det liksom. Märkte att den lätt kunde smälta in då den var brun och de andra tassarna rosa, men orkade inte ändra :P Jaaaa jag längtar jag meeed :D
Caroline Hermansson

2014-04-08 | 20:59:45
Bloggadress: http://heklaojag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback