Bästa dagen på länge

 
Idag var dagen, dagen då jag åkte iväg på något jag hittills hållit lite hemligt i bloggen. Jag tänkte det var dags att berätta vad jag varit iväg på, eftersom jag sa A men inte B igår ;) Det var redan i december jag fick upp ögonen för den här hunden, och det var min farbrors fru som först berättade om honom. Han verkade ju helt klart perfekt, det förstod jag bara av att läsa lite om honom och jag började genast drömma om ett liv tillsammans med denna hund. Något jag har väldigt lätt för att göra, jag svävade snabbt iväg och började måla upp en bild om att vi skulle bli bästa vänner och träna och tävla i många år framöver. Men resan dit skulle komma att bli lång eftersom jag de senaste månaderna (och sammanlagt senaste två åren) enbart haft min ersättning från försäkringskassan att leva på. Ni som också lever på det vet nog hur otroligt lite det rör sig om, och för er andra - ja om ni bara visste hur det känns att leva på några få tusenlappar på en hel månad skulle ni nog förstå mig. Jag var alltså inte redo att ta på mig någon hund för en hund kostar pengar, pengar jag inte hade. Men jag hade honom alltid i tankarna, månad efter månad, och för två veckor sedan fick jag frågan om jag kunde tänka mig att jobba på Subway. "Jaa" sa jag och det blev några dagar senare dags för en gruppintervju med chefen. Vi var fyra stycken och av oss fyra gick jag och två tjejer till vidare. Jag var ett steg närmre jobb. Yes, äntligen! Nu gör jag min tre veckor långa praktik/upplärning för att det sen ska skrivas papper och då, ja då jobbar jag förhoppningsvis så mycket att jag kan säga tack och hej till arbetsförmedlingen, gärna för evigt. Det kom alltså helt plötsligt en möjlighet till att köpa mig den där hunden. Men kommer tiden räcka till? Är jag lämplig? Jag började med att kontakta de som rår om honom och jag beskrev tydligt hur den närmsta tiden skulle komma att se ut, så långt jag visste. Och efter många mejl hit och dit så blev det bestämt att vi iallafall skulle träffas en gång. Och den gången var idag. Så tidigt i morse begav vi oss, jag och pojkvännen, för att möta upp med Messi och hans husse. I två timmar kastade vi pinne, han visade sina trix och husse berättade allt och lite till om denna fantastiska svartvita vovve. Och var jag inte kär tidigare så är jag det definitivt nu!
 
Än är han inte min, men allt kändes iallafall väldigt bra. Vi pratade om att jag ska ha honom en vecka på prov och beroende på hur det ser ut så blir det troligtvis om drygt fyra veckor då det är dags för mig att åka ner på tre nya dagar på hundinstruktörsutbildningen. Jag ser verkligen fram emot det och så glad som jag varit idag har jag inte varit på läänge. :)
 
Här är han ♥
 
 
 

Hej igen!

 
Hej hundvänner, nu är jag på banan igen. För att berätta lite om vad som händer nu så måste jag bortse från hunderiet (som ju denna blogg huvudsakligen är till för) och i måndags började jag min praktik/upplärning på Subway här i stan som är tre veckor lång. Har tiderna 15.00-19.00 denna vecka och allt känns jättebra hittills. Alla är så hjälpsamma och trevliga och dagarna går jättefort. Nästa vecka ska jag byta pass med Isabelle som jag jobbar med så då börjar jag 07.00 och slutar klockan 15.00. Då får jag vara med på öppning och förbereda allting, motsvarande nu när jag är med och städar och stänger för dagen.
Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har jag väntat på svar från en person och imorgon har jag någonting väldigt roligt att se fram emot. Mer om det får ni veta senare, då det än så länge är lite hemligt eftersom allt inte är helt hundra ännu ;)
 
Livet svänger väldigt mycket och det går både upp och ner just nu, men jag ska försöka att hålla mitt bloggande uppe nu och som lovat kommer jag publicera mina inlägg om Frasse snart! 
 
Nu ska jag ta tag i lite disk, innan det är dags för Subway.

Vad hände med de nya krafterna?

Jag vet ärligt inte vad krafterna tog vägen, kanske gick de och gömde sig? Jag är för närvarande inne i en liten personlig svacka och har inte riktigt hittat motivationen att fortsätta köra på. Men inläggen om Frasse ska upp, och det lovar jag er. Men jag har inte bestämt när. Det blir när det blir helt enkelt. Hela mitt hunderi har tagit ett litet avbrott, jag har dålig pluggmotivation och har inte tränat med några hundar på ett tag nu. Vad är det som händer? Om jag det visste. Nu ska jag kolla på film. Ha en trevlig söndagkväll ni som tog er tid att läsa detta klagoinlägg.. :)

Nya krafter

Hej, det var ett tag sedan sist. Jag har varit lite frånvarande, men nu har jag samlat nya krafter och kör på igen. Det har hänt lite sedan jag skrev förra gången, främst roliga saker faktiskt. Jag har fått ett jobb och nästa måndag börjar upplärningen/praktiken som varar i 3 veckor och sen skrivs anställningspapprena om allt går som det ska. Kan inte vara lyckligare, äntligen är det min tur!
Förra helgen (7-9 feb) lånade jag Frasse efter vi hade tränat lite inkallning på fredagen med hans matte Sofia. Jag kommer skriva ett separat inlägg om både träningen och om helgen. Troligtvis kommer de inläggena komma upp här på bloggen imorgon, då jag tänkte ägna min kväll åt att läsa min nya Härliga Hund-tidning som kommit idag. Sitter samtidigt på nålar då jag inväntar svar från en person angående något väldigt roligt. Kommer berätta mer om det när och om det blir aktuellt, vilket jag hoppas det blir ganska så snart. Kan åtminstone avslöja att det handlar om just det som hela denna blogg handlar om - nämligen hund :)
 
En bild från träningen med Frasse
 

Utebliven uppdatering

Hej, jag har uteblivit med min uppdatering pga personliga skäl. Tar tag i bloggen imorgon alternativt i helgen. Har en del att skriva om då jag bl.a. lånade Frasse förra helgen :)

En hundig Onsdag

 
Så var det onsdag och där med sista dagen för denna gång på min hundinstruktörsutbildning. Men dagen blev händelserik och gick i lagom takt. Jag valde att låta Malte stanna hemma hos min fabror då jag ville testa att spåra med en annan hund och hans schäfer/huskey-blandning Vilkas fick göra mig sällskap denna kalla och soliga dag. Vi träffades på samma ställe som dagen innan och det var lite utav en park så vi hade stora ytor att röra oss på. Vi fick börja med att lägga ett varsitt spår till hundarna som skulle ligga ett tag så vi gick vidare och la fler små spår med lite böjar på under tiden. Grand Danois-tiken jag nämne tidigare var den som var hungrigast på att få spåra och klarade hela första spåret galant med nosen i backen. Michelle (som Malte vilade sig på) hade med sig sin schäferhane denna gång och han hade aldrig spårat förr. Men han var såå duktig så! Den sköna blandras-hanen Homer som en av mina "klasskamrater" hade med sig var verkligen taggad på sitt spår och eftersom han gick lös passade han på och gjorde en liten avstickare redan vid det första spåret vi lade för han var sååå sugen på sin leksak, söte! Nå hur gick det för mig och Vilkas undrar ni? Här snackar vi en väldigt matglad tjej som håller sig framme när det vankas mat. Kan det ha och göra med den pyttelilla delen labrador hon har inom sig tro? ;)
Iallafall så la vi födospår (hette det tror jag?) och vi använde oss av godis. För de som inte vet så lägger man ett sånt spår genom att släppa en godis, ta ett steg så man kliver på den, släppa ner en ny godis och kliva på den. Man kan även variera och släppa ner en godis i vartannat steg/mer sällan osv. Men det måste vara ett spår som hunden kan följa. Hur som helst så la jag godis i varje fotsteg och ni kan ju tänka er hur lång tid det tog för Vilkas när hon stannade, grävde efter godisbiten, tuggade den försiktigt försiktigt, för att sedan gå till nästa fotspår.. Men det gjorde inget, för då lärde jag mig hur vi inte ska göra i framtiden ;)
Vi avslutade med att lägga ett låångt spår och hon var lite otålig medans jag la spåret men skötte sig bra och gick sedan hela spåret, med viss hänvisning från mig då hon tappade bort sig lite emellanåt. Dagen fortsatte med att vi skulle få följa med på en privat-träning hemma hos en kund. Så vi åkte kors och tvärs över hela staden för att sedan hamna hos ett par med två hundar varav den de behövde hjälp med var en 6 månaders valp. De beskrev "problemen" och vi tränade bl.a hur de skulle promenera med båda hundarna samtidigt (båda ganska stora raser) samt arrangerade lite hund/personmöten. Efter det var det dags för del två på unghundskursen och vi for in till stan igen. Väl där fick jag gå igenom hur ett hundmöte går till på bästa sätt och vi övade lite annat också. Eftersom vi avslutade vid 18.30 och det är långt hem till Gävle åkte jag och Vilkas hem till min farbror igen och på torsdagsmorgonen gjorde jag tillammans med Madde (farbrors fru) ett besök på hunddagiset hon jobbar på och sen åkte jag och Malte hemåt. 
 
Vilkas går det långa spåret
 
Några hästar vi träffade när vi var ute hos kund. Observera lilla-gubben kopian t. höger ;)
 
En trött Vilkas kurade ihop sig bredvid mig när det var dags att släcka lampan
 
 

En hundig Tisdag

 
Vi började dagen inne i Örebro och då var det tävlingslydnad som stod som första lektion. Vår lärare hade med sig sin Rottweilertik och de visade upp några moment som vi sedan fick träna på våra egna hundar. Även lydnad är något jag tycker är riktigt kul och efter en stunds övande, där vi även bytte hundar en stund, så var det dags för mat så vi åkte iväg till stället vi åt på senast vi träffades (i nov/dec). Jag åt en jättegod pasta med currykyckling utan curry. Såsen innehöll nämligen laktos så jag avstod det eftersom magen redan var lite orolig sedan helgen. Sedan åkte vi till skolan där vår lektionssal ligger och pratade problembeteenden och hur man kan komma till rätta med de och på kvällen var det dags för första unghundskursen. Det kom fyra unghundar med dess ägare och det pratades om stadga och lugnande signaler bland annat. Vi slutade vid 19 ungefär, och jag och Malte begav oss "hem" för lite välbehövd sömn. Man blir trött av att hålla igång hela dagen. 
 
Påväg mot dagens lektion
 
Malte somnade i Michelles knä
 
Och även på hennes skor, så skööna
 
Även Obi var trött vid dagens slut
 
Roq och Malte var trötta på kvällen
 
 

En hundig födelsedag

 
Hej allihopa! Nu har jag hunnit landat hemma och även hunnit med ett biobesök samt ett dop och lite mer födelsedagsfirande. Det är dags att summera mina tre utbildningsdagar, och för att det här inte ska bli ett så himla långt inlägg så har jag valt att dela upp det i tre delar, med både bilder och text såklart. I detta inlägg kommer Måndagen, i nästa Tisdag och i det tredje Onsdag.
 
Jag åkte alltså ner samma dag som vi började, då jag inte kände mig hundraprocentig på söndagen och därför vilade i stort sett hela dagen. Vid 9 lämnade vi stan och hade en ca 3,5 timmes bilresa framför oss. Resan gick bra och vi var framme ungefär en halvtimme innan vi började för dagen. Jag tog ut Malte ur bilen, han hade sovit heela bilresan så jag tänkte vi kunde ta lite frisk luft innan vi skulle gå in och börja lektionen. Vi han inte längre än in genom rastgårdens grindar innan han plötsligt började låta rätt otrevligt mot de andra hundarna och flyga fram mot de. Stackars Grand Danois-tiken Ella såg lite förskräckt ut (hon bjöd ju in till lek) och jag vart verkligen paff då Malte är en väldigt trevlig kille i vanliga fall. Två åkturer i snön fick jag i varje fall och sen var det dags att gå in och skriva prov så Malte fick sitta i bilen en stund då jag inte riktigt visste hur jag skulle göra ifall ha fortsätte bete sig sådär. Provet skrevs och sedan var det dags för en kurs i att spåra! Hämtade Malte och spände på selen och då var "gamla" Malte tillbaka, om än liite lyckligare än vanligt och jag drog snabbt slutsatsen att han måste vaknat på fel sida tidigare. ;)
Spår-lektionen gick som väntat väldigt bra då jag vet att han brukar viltspåra hemma, och han fick så mycket beröm av vår lärare. Det var även första gången jag spårade och det var verkligen roligare än vad jag hade väntat mig!
Vi hade så kul att det drog över lite på tiden och vi fick ett papper om unghundar med oss "hem" att läsa tills dagen efter. Denna dag var inte bara första dagen på utbildningen denna gång, utan även min födelsedag, så när vi sen kom hem till farbror fick jag paket och kladdkaka som uppvaktning. En lite annorlunda födelsedag, men helt klart superbra då den spenderades med ett gäng lika hundgalna tjejer som jag ♥
 
Tusse tycker mycket om Malte
 
Så mycket att han lånar ut sin säng till honom
 
Vi gjorde ett stopp vid Dalahästen i Avesta
 
Jag tog inga bilder på dagen, men på kvällen fick jag fint sällskap i sängen av Roq