En hundig födelsedag

 
Hej allihopa! Nu har jag hunnit landat hemma och även hunnit med ett biobesök samt ett dop och lite mer födelsedagsfirande. Det är dags att summera mina tre utbildningsdagar, och för att det här inte ska bli ett så himla långt inlägg så har jag valt att dela upp det i tre delar, med både bilder och text såklart. I detta inlägg kommer Måndagen, i nästa Tisdag och i det tredje Onsdag.
 
Jag åkte alltså ner samma dag som vi började, då jag inte kände mig hundraprocentig på söndagen och därför vilade i stort sett hela dagen. Vid 9 lämnade vi stan och hade en ca 3,5 timmes bilresa framför oss. Resan gick bra och vi var framme ungefär en halvtimme innan vi började för dagen. Jag tog ut Malte ur bilen, han hade sovit heela bilresan så jag tänkte vi kunde ta lite frisk luft innan vi skulle gå in och börja lektionen. Vi han inte längre än in genom rastgårdens grindar innan han plötsligt började låta rätt otrevligt mot de andra hundarna och flyga fram mot de. Stackars Grand Danois-tiken Ella såg lite förskräckt ut (hon bjöd ju in till lek) och jag vart verkligen paff då Malte är en väldigt trevlig kille i vanliga fall. Två åkturer i snön fick jag i varje fall och sen var det dags att gå in och skriva prov så Malte fick sitta i bilen en stund då jag inte riktigt visste hur jag skulle göra ifall ha fortsätte bete sig sådär. Provet skrevs och sedan var det dags för en kurs i att spåra! Hämtade Malte och spände på selen och då var "gamla" Malte tillbaka, om än liite lyckligare än vanligt och jag drog snabbt slutsatsen att han måste vaknat på fel sida tidigare. ;)
Spår-lektionen gick som väntat väldigt bra då jag vet att han brukar viltspåra hemma, och han fick så mycket beröm av vår lärare. Det var även första gången jag spårade och det var verkligen roligare än vad jag hade väntat mig!
Vi hade så kul att det drog över lite på tiden och vi fick ett papper om unghundar med oss "hem" att läsa tills dagen efter. Denna dag var inte bara första dagen på utbildningen denna gång, utan även min födelsedag, så när vi sen kom hem till farbror fick jag paket och kladdkaka som uppvaktning. En lite annorlunda födelsedag, men helt klart superbra då den spenderades med ett gäng lika hundgalna tjejer som jag ♥
 
Tusse tycker mycket om Malte
 
Så mycket att han lånar ut sin säng till honom
 
Vi gjorde ett stopp vid Dalahästen i Avesta
 
Jag tog inga bilder på dagen, men på kvällen fick jag fint sällskap i sängen av Roq
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback