En hundig Onsdag

 
Så var det onsdag och där med sista dagen för denna gång på min hundinstruktörsutbildning. Men dagen blev händelserik och gick i lagom takt. Jag valde att låta Malte stanna hemma hos min fabror då jag ville testa att spåra med en annan hund och hans schäfer/huskey-blandning Vilkas fick göra mig sällskap denna kalla och soliga dag. Vi träffades på samma ställe som dagen innan och det var lite utav en park så vi hade stora ytor att röra oss på. Vi fick börja med att lägga ett varsitt spår till hundarna som skulle ligga ett tag så vi gick vidare och la fler små spår med lite böjar på under tiden. Grand Danois-tiken jag nämne tidigare var den som var hungrigast på att få spåra och klarade hela första spåret galant med nosen i backen. Michelle (som Malte vilade sig på) hade med sig sin schäferhane denna gång och han hade aldrig spårat förr. Men han var såå duktig så! Den sköna blandras-hanen Homer som en av mina "klasskamrater" hade med sig var verkligen taggad på sitt spår och eftersom han gick lös passade han på och gjorde en liten avstickare redan vid det första spåret vi lade för han var sååå sugen på sin leksak, söte! Nå hur gick det för mig och Vilkas undrar ni? Här snackar vi en väldigt matglad tjej som håller sig framme när det vankas mat. Kan det ha och göra med den pyttelilla delen labrador hon har inom sig tro? ;)
Iallafall så la vi födospår (hette det tror jag?) och vi använde oss av godis. För de som inte vet så lägger man ett sånt spår genom att släppa en godis, ta ett steg så man kliver på den, släppa ner en ny godis och kliva på den. Man kan även variera och släppa ner en godis i vartannat steg/mer sällan osv. Men det måste vara ett spår som hunden kan följa. Hur som helst så la jag godis i varje fotsteg och ni kan ju tänka er hur lång tid det tog för Vilkas när hon stannade, grävde efter godisbiten, tuggade den försiktigt försiktigt, för att sedan gå till nästa fotspår.. Men det gjorde inget, för då lärde jag mig hur vi inte ska göra i framtiden ;)
Vi avslutade med att lägga ett låångt spår och hon var lite otålig medans jag la spåret men skötte sig bra och gick sedan hela spåret, med viss hänvisning från mig då hon tappade bort sig lite emellanåt. Dagen fortsatte med att vi skulle få följa med på en privat-träning hemma hos en kund. Så vi åkte kors och tvärs över hela staden för att sedan hamna hos ett par med två hundar varav den de behövde hjälp med var en 6 månaders valp. De beskrev "problemen" och vi tränade bl.a hur de skulle promenera med båda hundarna samtidigt (båda ganska stora raser) samt arrangerade lite hund/personmöten. Efter det var det dags för del två på unghundskursen och vi for in till stan igen. Väl där fick jag gå igenom hur ett hundmöte går till på bästa sätt och vi övade lite annat också. Eftersom vi avslutade vid 18.30 och det är långt hem till Gävle åkte jag och Vilkas hem till min farbror igen och på torsdagsmorgonen gjorde jag tillammans med Madde (farbrors fru) ett besök på hunddagiset hon jobbar på och sen åkte jag och Malte hemåt. 
 
Vilkas går det långa spåret
 
Några hästar vi träffade när vi var ute hos kund. Observera lilla-gubben kopian t. höger ;)
 
En trött Vilkas kurade ihop sig bredvid mig när det var dags att släcka lampan
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback