Stressig helg med oväntat slut

 
Har verkligen haft en stressad helg med bl.a två kalas eftersom jag fyller imorgon. Jag skulle ha åkt till Örebro idag men vaknade och mådde så fruktansvärt illa i morse så jag har avvaktat för att se om det är en elak magsjukebacill som hälsar på. Den går ju runt i familje/bekantskapskretsen just nu.. Mår fortfarande illa vissa stunder, men imorgonbitti räknar jag med att vara redo för att bege mig. Jag börjar kl 13,00 och med ca 3,5 timmes restid så gäller det att vara ute i tid. Allt är packat och nu ska det bara repeteras lite en sista gång inför provet och så ska jag duscha och gå och lägga mig. Kommer inte ha tillgång till internet och telefonen är även den rätt begränsad (fabror bor mitt ute i skogen, hehe) så ni får höra ifrån mig när jag är hemma igen, räkna med fredag/lördag för då har jag hunnit landa. Imorgon ska jag fira min födelsedag på många sätt men framför allt med ett gäng hundar. Lycka!
 
Godnatt ♥

Klickerträning med Molly

 
Vår valp Molly blir hela 12 veckor på lördag, stora tjejen! Ikväll testade jag att klicka in henne, då hon föredrar att äta en bit i taget och inte kasta sig direkt ner i skålen när man ger henne mat. Jag behövde inte upprepa klick-godis-klick-godis många gånger innan hon förstod, så jag började "kräva" ögonkontakt och hon visste precis vad hon skulle göra även då. Klickade även lite med Fia vår andra hund, och då satt Molly som ett ljus bredvid och tittade så fint ;) 
Vi lekte även en stund och då passade jag på att ta lite bilder.
 
 
 
 
och en gammal bild tagen av Sandra
 
 
 
 

Dagens hundshopping

 
Idag har jag varit på Rapatac. Haft huvudet nere i min tjocka lydnadsbok i princip hela dagen och vid 16 promenerade jag ner mot stan och hem till mamma. Vi åkte på öppet hus/invigning av den nya Gävleborgs Hund & Katt och det blev lite nytt därifrån nämligen en apportbock. Åkte även till Biltema en sväng då de är lite billigare än zooaffärerna. Köpte en spårlina och en godisbehållare man fäster i byxan så man slipper rota i fickorna, himla smidig grej lär jag säga! Så nu är jag ordentligt förberedd på vad som efter helgen komma skall. Malte kommer ner på fredag och då ska vi träna både det ena och det andra. På lördag ska jag och syster firas eftersom vi fyller år när jag är borta, och på söndag åker vi! :)
 
Alla som handlade fick en hund/katt goodiebag beroende på vad man hade för djur
 
En godispåse som låg i goodiebagen
 
Apportbocken, spårlinan och "godis-påsen"
 

Utebliven träning

 
Ja det blev då alltså ingen träning i helgen. Men nu börjar det verkligen närma sig avfärd mot nästa praktiska tillfälle nere på min instruktörsutbildning. Den är ju på distans men den 27e (på min födelsedag) är det dags igen. Jag ska se till att få låna ner Malte något i veckan samt även till helgen när vi ska åka, det riktigt kliar i fingrarna att få träna en massa. Tankarna om en egen hund finns alltid där, allt skulle vara så mycket lättare då. Men den dagen kommer. Det vet jag. Annars då? Jag har börjat på Rapatac igen (jag gick där maj-augusti förra året), en arbetsmarknadspolitisk aktivitet som jag kommer gå på till i mars/april när jag är färdigutbildad. Har spurtat på en hel del med det teoretiska och ligger bra i fas med allt som ska vara inlämnat/färdigställt tills jag åker ner. Nu ska jag kolla på några avsnitt I'ts me or the dog. En serie jag kollade på för några år sen och återfann här om dagen. Rekommenderar er att kika, då jag gillar hennes sätt att tänka och agera med hundarna. Länk har ni här. Det finns även några avsnitt på youtube. 
 

Hunden som skulle blivit min

 
Fick i mitten av december ett sms från min farbrors fru Madde att hon hade hittat den perfekta hunden för mig. Han var 4 år, gosig och lättlärd. Jag sökte genast på blocket och sekunden jag såg honom vart jag självklart helt såld. En Border Collie som hade varit på prov hos ägaren till dagiset Madde jobbar på. Han hade varit supergosig och tagit mer plats än de andra hundarna men var inte speciellt sugen på att jobba på det sätt som önskades. Hennes andra hundar var äldre och hon ville inte att de skulle behöva "slåss om uppmärksamheten" så hon lämnade tillbaka Messi. Men för mig hade ha varit en perfekt första hund. Jag har nästan dagligen tagit fram annonsen och hoppats, trott att det en dag skulle bli han och jag. Men med tanke på min egen livssituation kändes det ändå så långt bort. Jag har inte någon egen lägenhet, inte särskilt mycket pengar, men jag har massor av kärlek att ge och att få ha Messi som min arbetskamrat speciellt nu under utbildningen vore ju rena drömmen. Tiden gick och han fanns ännu kvar. Kanske kanske. Men så började hans tid på blocket att ta slut och jag tänkte att de kanske förnyade annonsen, vilket de gjorde. Älskade att få sitta och läsa annonsen om och om, drömma och hoppas. Men idag när jag skulle söka efter honom - var han borta. Så jag antar att det är dags att släppa drömmen om hunden som skulle bli min. 
 
 

Träningstillfälle #3 med Sofia & Frasse

 
 
 
Frasse. En hund som kan bara han vill, och orkar. Frasse & Sofia blev mitt inkallningsekipage bland mina olika ekipage jag sökte i höstas. Han är hunden som passade in på 3 av mina 3 kategorier för hundar med problem. Gillar inte att kalla det för problem, men det är ju så man ofta ser på det. Hur som helst så bestämde vi att börja träna Inkallning då Frasse har en förmåga att när han väl är lös springa iväg, göra vad han vill, och vägra lyssna/komma tillbaka i första taget. Matte vill att han i första hand ska komma på inkallning, men även kunna gå lugnt och fint bredvid (helst utan koppel) och då inte bry sig om varken människor eller andra hundar. Han passar alltså in under problemet Dra i koppel/problem vid hundmöten. Hans tredje problem är att han blir väldigt glad och kan Skälla vid dörren när det kommer gäster. Vi valde därför att lägga ihop allt detta och göra honom till ett inkallning/dra-i-koppel/plinga-på-dörren-ekipage. Innan detta tillfälle har vi setts två gånger och den första gången gick vi en sväng så jag fick se hur det brukar se ut på deras promenader. Vi provade några inkallningsövningar och att gå fint i kopplet. De fick läxa på att öva mer på att gå fint i koppel till nästa gång. Andra tillfället gjorde vi till ett tillfälle att träna hundmöte på. Jag tog med mig min fasters labrador Malte och vi möttes upp, gick en promenad och var nog lite för sena att öva på själva mötandet för då hade redan hundarna "vant" sig med varandra och brydde sig inte lika mycket om att mötas. Sånt som händer ibland när man inte tänker efter före på upplägget, bakläxa till mig själv!!.. I förrgår när vi möttes för att träna hade Frasse blivit mycket värre på att dra i kopplet igen. Det tillsammans med att Sofia lätt tappar tålamodet hade gjort situationen ganska jobbig och vi fick börja om på ruta 1 med att öva koppelgående. Jag fick ta honom en stund, vi provade ett annat koppel, och efter en stunds dragande tröttnade han och blev mer följsam och tog bra ögonkontakt. Jag gissar på att han skulle behöva tröttas ut lite fysiskt innan han ska jobba, göra av med energi liksom. Något som jag även tror skulle passa är att klickerträna honom. Han behöver uppmuntras i att ta ögonkontakt oftare och får han det där klicket i rätt sekund så blir det hela lite enklare för både honom och för matte.
Någon nästa träff är i skrivande stund inte bestämd, men vi pratade om att ses i helgen så det dyker upp ett nytt inlägg efter det tillfället. Så länge ska jag se till att publicera min valpträning med söta valpen Stella, samt skriva lite om utbildningen jag går så ni som precis hittat hit får veta lite mer. Nu ska jag sova.
Godnatt hundvänner!
 
 
 

Välkommen till min hundblogg!

 
Hej!
Det här kommer nu bli min officiella hundblogg, för att dela på privatlivet och hundlivet lite. Bloggen är döpt efter mig eftersom att jag vill att man ska koppla mitt namn till det jag älskar mest; hundarna. Min tanke med att utbilda mig till hundinstruktör samt hunddagisföreståndare är att eftersom jag älskar hundar så vill jag självklart kunna jobba med det och då blev min utbildning första steget i rätt riktning. På bloggen kommer ni få följa min hund-vardag och bloggen kommer att funka som en "dagbok" för min egen del som jag kan gå tillbaka och titta på i framtiden. Tanken är att bloggen sedan ska göras om till en hemsida när jag är färdigutbildad och startar upp mitt egna företag. Har ni några frågor går det alltid bra att skriva en kommentar, en mail speciellt avsatt för denna blogg kommer senare.
Välkommen!