Blogg i sängen

Godmorgon! Här ligger jag kvar i sängen och har varit vaken ett tag sedan Emil åkte. Han ska på Alborgen med sin bror och hans flickvän några timmar. Jag blev hemma eftersom hundarna (Assar iaf) inte kan vara ensamma så länge, men jag klagar inte på att få ligga kvar i sängen ;) är väldigt stolt (och tacksam) att jag fått en så snäll valp, igår vaknade han vid 7, kissade (tyvärr inne) och sen somnade vi om till halv 12(!!). Och jag som trodde jag inte skulle få nån semester på semestern. Nu börjar dock semestern lida mot sitt slut och i slutet av nästa vecka börjar jag jobba igen. Men jag är inte bitter, jag har ju världens bästa jobb! :) 
Idag regnar det i Gävle så det ser ut att bli en såndär städa och fixa hemma dag. Det behövs ibland det också. Ikväll kommer Emil tillbaka och då ska vi ta tillvara på hans sista 1,5 semesterdagar, sen börjar han jobba på måndag. <3
..Läste lite i senaste hundsport-tidningen för någon dag sedan och såg att det arrangeras utställning i vanlig ordning i Högbo helgen 12-13 sept och blev väldigt sugen på att anmäla lillen. Tror han har iaf en liiten chans, trots skelögdheten, vad tror ni? Mer om det kommer i ett eget inlägg senare idag så slipper jag blanda samman det här inlägget som ju inte handlade om hund från början. Blir bäst så ;) 

Ska mysa här ett tag till tills hundarna vill gå upp, vi hörs senare! 
Valpis <3

Valptider

Hej igen, det blev visst några dagars frånvaro.
Enklaste sättet att förklara det på är nog såhär: jag har skaffat valp!
Japp, en valp flyttade in i huset 4 juli, ganska hastigt och inte alls planerat. Jag fick en spontan fråga av min uppfödare om jag ville ha en liten fluffig hane på dryga 10 veckor. Kunde jag svara nej? Självklart inte.. Efter några dagars fundering så bestämde jag mig för att ta emot honom och hans dåvarande ägare kom ner med honom ända ifrån Umeå. Hemma blev han varmt välkomnad av Alvin som absolut ville ha en ny lekkompis. Då jag inte skulle ha fått semester förän den 10e men lyckades byta till mig iaf onsdag torsdag och fredag så fick vi jobba måndag och tisdag. Det gick hur bra som helst eftersom det var väldigt lugnt på dagis såhär i semestertider. Självklart var lillen väldigt duktig och gjorde allt som valpar ska göra det vill säga; sova, sova och.. sova lite till! ;)
 
Nu har vi varit hemma i nästan en hel vecka, och jag ska erkänna att till en början hade jag lite smått panik, töntig som jag är. Det började dagen efter Assar hade flyttat in - jag skulle gå ut och rasta dom. Självklart vägrade de släppa taget om varandra och skulle baara leka. Jag tänkte "hur ska detta funka?", för jag hade ju inte för avsikt att lämna lillen och gå ut med Alvin ensam och vice versa. Det var han ju aaaldeles för liten för tänkte jag. Ringde min uppfödare och bad om råd och hon sa direkt: "Men sluuta mesa dig! Klart du ska ta ut valpen och Alvin separat utan problem!". Då insåg jag hur självklart det faktiskt var - han var ju ändå 12 veckor nästan! Och när jag insåg att det faktiskt inte var så farligt att träna valpen att vara ensam några minuter medans Alvin fick gå ut och kissa så släppte min oro och sedan dess har jag bara njutit av livet med valp. Det var ju inte allt för längesedan som Alvin var liten så lite kommer man ju ihåg. Har fått höra att det är exakt likadant med första och andra barnet att med första är man orolig och försiktig osv, och med barn nr 2 kör man i princip bara på för man vet att det inte var hela världen med nummer ett, den överlevde (förhoppningsvis) ju ;)
 
Tänkte visa er lite bilder på nykomlingen som fått namnet Assar! 
 
Assar hos uppfödaren
 
Vääldigt lik brorsan! De har ju visserligen samma föräldrar så inte så konstigt.
Första dagen
En riktig charmör
Bröderna bus
Assar och favvogosedjuret tar en vila
Samsas på samma fäll på dagis ♥
 
Alvins favoritfåtölj blev visst Assars också!
zzZZz
 
 
 
Assar fick en boll av Emil :)
Flying Canaan-dog
Assar börjar gilla att åka bil mer och mer